TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kinsey, Paul S.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant
Eenheid:
325th Glider Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army (325th Glider Infantry Regiment, 82nd Airborne Division)
Aanbeveling:
First Lieutenant Paul S. Kinsey, 325th Glider Infantry, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie op 9 juni 1944 bij Amfreville in Frankrijk. In de vroege morgenuren waren 1st Lt. Kinsey (toen 2de Lt.) en zijn compagnie in gevecht geraakt met een vijandelijke artillerie eenheid, gesteund door infanterie. Toen zijn peloton werd vastgenageld door automatisch vuur vanaf de flanken, stapte 1st Lt. Kinsey hoewel hij ernstig mank liep vanwege een beenwond, een onder vuur liggende weg op, hield persoonlijk een vijandelijke vrachtwagen met versterkingen aan, die over de weg richting zijn peloton reed en viel hem aan. De bijrijder van de vrachtwagen opende het vuur met een pistoolmitrailleur. Ondanks dit vuur ging 1st Lt. Kinsey snel naar voren, greep de loop van het wapen en gooide een granaat in de cabine van de wagen, daardoor vloog die in brand en werden de chauffeur en de bijrijder gedood. Hoewel hij door de explosie achteruit werd geblazen en toen hij kreten en gestommel achter in de vrachtwagen hoorde, herstelde 1st Lt. Kinsey zich en maakte de vernietiging van de vrachtwagen en de inzittenden af met een geweergranaat. Met zijn daad hield 1st. Lt. Kinsey bewegingsruimte open voor zijn peloton en stelde hij zijn eenheid in staat de vijand nog meer schade te berokkenen. Met deze daad stelde 1st. Lt. Kinsey een voorbeeld voor de hoogste tradities van de strijdkrachten. Hij trad in Ohio in militaire dienst.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto