Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Averitte, Archie F.

Overlijdensdatum:
2 september 1944 (Brest/FinistŤre, Frankrijk)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Bretagne
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company I, 9th Infantry Regiment, 2nd Infantry Division "Indianhead", U.S. Army
Toegekend op:
11 juni 1945
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij I Company, 9th Infantry Regiment, 2nd Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 1 september 1944. Op die dag bij Fourneuf leide Sergeant Averitte zijn peloton in een dappere bestorming van sterk verdedigde Duitse versterkingen. Hij doodde drie vijandelijke soldaten met zijn bajonet en drukte onbevreesd door in een poging contact te maken met het peloton op links en assisteerde bij het uitschakelen van een aantal Duitsers die een belangrijke tunnel verdedigden die naar de weg leidde. De volgende dag werd zijn lichaam gevonden, omringd door drie vijanden die hij eigenhandig had gedood in een gevecht op leven en dood. De heldhaftige, agressieve acties van T Sgt Averitte en zijn ultieme plichtsbesef ten koste van zijn eigen leven, vormen een voorbeeld van de beste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten van Amerika en strekken hem, de 2nd Infantry Division en de Landmacht van de Verenigde Staten tot hoge eer.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 137. Postuum verleend.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Autor: U.S. Army, The combat history of the Second Infantry Division in World War II, The Battery Press, Nashville, USA, 2001
    - homeofheroes.com

Foto