TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cloonan, Edward A., Jr.

Dienstnummer:
31 421 631
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company D, 2nd Battalion, 275th Infantry Regiment, 70th Infantry Division "Trailblazers", U.S. Army (Company D, 2nd Battalion, 275th Infantry Regiment, 70th Infantry Division "Trailblazers", U.S. Army)
Toegekend op:
19 juli 1945
Aanbeveling:
Wegens dappere prestaties in actie op 3 januari en 21 en 22 februari 1945. Toen op 3 januari de vijand de compagnie en de commandoposten van het bataljon bij Philippsburg in Frankrijk fel aanviel, leidde Sgt. Cloonan zijn mannen bij het in stelling brengen van hun mitrailleurs en het met dodelijk effect vuren gedurende de vier uur durende aanval. Vervolgens, op 21 februari tijdens een aanval om hoog terrein te veroveren dat uitkeek over Saarbrücken en tijdens de vijandelijke tegenaaanval op de volgende dag werkte Sgt. Cloonan onder vuur van vijandelijke kleine wapens en tanks voortdurend met zijn mannen en droeg daarmee aanzienlijk bij aan de succesvolle operatie tegen de vijand. Zijn dappere leiding en zijn onvermoeibaar plichtsbesef vormden een voortdurende bron van inspiratie voor alle mannen.

General Orders No. 70, Headquarters 70th Infantry Division (19 July 1945).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto