TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Connelly, Morrell F. "Buck"

Geboortedatum:
19 mei 1919 (Brookings/South Dakota, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
14 januari 2003
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 01 043 298.

Morrell F. "Buck" Connelly werd op 19 mei 1919 geboren in Brookings, South Dakota als zoon van James Connelly en Kathryn Connelly-Fogerty. Na zijn afstuderen aan de Brookings High School, volgde "Buck" een opleiding aan de South Dakota State University.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij als officier in Frankrijk en Italië. Op 17 september 1942 was hij in het huwelijk getreden met Maxine Stolberg, waarmee hij in Rapid City woonde en een kledingzaak genaamd Buck's Men's Wear runde. Het echtpaar kreeg twee kinderen, een zoon James en een dochter Robyn Kortan.

Nadat hij terugkeerde naar Brookings werd "Buck" manager bij Quail's Clothing Store, tot hij in 1968 mede eigenaar werd bij Wilson's Clothing. In 1988 ging hij met pensioen.

Hij overleed op 14 januari 2003.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Infantry Headquarters, 1st Battalion, 275th Infantry Regiment, 70th Infantry Division (Infantry Headquarters, 1st Battalion, 275th Infantry Regiment, 70th Infantry Division)
Toegekend op:
2 juli 1945
Aanbeveling:
Wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen de vijand tussen 17 en 25 februari 1945 in de omgeving van Lixing en Alsting in Frankrijk.
Terwijl hij fungeerde als S-2 van het bataljon werd Lieutenant Connelly gekozen om het peloton infanterie te vergezellen dat de speerpunt vormde van de aanval op Lixing en Alsting in Frankrijk. Toen de pelotonsleider gewond raakte, nam hij het bevel over en voltooide missie. Het succes van deze aanvallen was in de eerste plaats te danken aan zijn grondige kennis van de vijandelijke opstellingen die hij had verkregen uit goed georganiseerde patrouilles. Toen de aanval zich in de richting van het Stiftswald verplaatste nam Lt. Connelly een compagnie infanterie over nadat de commandant gewond was geraakt. De eenheid hergroeperend leidde hij die naar het doel en hield daarna toezicht op het betrekken van defensieve stellingen voor het bataljon. Toen de vijand een tegenaanval deed stak hij zelf open terrein over om een positie in te nemen van waaruit hij met een bazooka het vuur op tanks kon openen. Terwijl hij daarmee bezig was raakte hij ernstig gewond. Zijn dappere acties vormden een grote bijdrage aan het succes van het bataljon in deze operaties tegen de vijand.

General Order No.53, Headquarters 70th Infantry Division (2 July 1945).
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
3rd Infantry Division "The Rock of the Marne", U.S. Army
Toegekend op:
1945

HQ, 3d Infantry Division, G.O. No. 379 (1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto