TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Antelme, Joseph Antoine France

Geboortedatum:
12 maart 1900 (Port Louis, Mauritius)
Overlijdensdatum:
12 september 1944 (Gross-Rosen concentratie kamp)
Dienstnummer:
239255
Nationaliteit:
Franse (1870-heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Major (Tijdelijk Majoor)
Eenheid:
F Section, Special Operations Executive (SOE), British Government
Aanbeveling:
Major Antelme heeft tussen 18 november 1942 en 18 maart en tussen 20 mei en 20 juli 1943 twee missies in noord Frankrijk uitgevoerd. Hij kreeg opdracht om contact te leggen met bepaalde lokale politici, operationele netwerken op te zetten en regelingen te treffen voor de bevoorrading ter plaatse van invallende troepen.
Major Antelme heeft in de gebieden rond Troyes en Le Mans waardevolle netwerken opgezet die later met succes werden gebruikt door een andere organisatie die na hem kwam.
Bij het opzetten van zijn netwerken en het maken van zijn plannen liet Major Antelme zien dat hij een hoge graad van plichtsbesef bezat en hij toonde organisatorische kwaliteiten ver boven het gemiddelde. Tegen het einde van zijn tweede bezoek zat de Gestapo hem op de hielen en het was uitsluitend te danken aan het uitmuntende van zijn eerdere werk en zijn eigen vindingrijkheid dat hij kon ontsnappen.

Datum van aankondiging in de London Gazette: 2 Maart 1944.
WO 373/94/251

Officer of the Order of the British Empire (OBE)

Bronnen