TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Callow, Oscar Graham

Dienstnummer:
2878999
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant
Eenheid:
Field Section, IS-9, Military Intelligence Section 9 (MI9), Directorate of Military Intelligence (DMI), War Office, British Government
Toegekend op:
14 november 1947
Aanbeveling:
Oscar G. Callow, Staff Sergeant, 2878999, Londen, Schots, Brits. Wegens uitzonderlijk waardevolle diensten verleend aan de Verenigde Staten bij het voeren van de oorlog in Italië van 1 juni 1944 tot 8 mei 1945. Staff Sergeant Callow was door zijn regiment gedetacheerd bij het hoofdkwartier IS-9, de organisatie verantwoordelijk voor de redding van Geallieerde ontsnapten en vluchtelingen uit vijandelijk gebied. Hij kreeg de moeilijke en gevaarlijke taak routes door de frontlinie uit te zetten waardoor vluchtelingen konden worden gered. Op 4 juli 1944, in gezelschap van een Italiaanse officier, drong hij 24 kilometer door in bezet gebied en met hulp van plaatselijke partizanen redde hij acht Geallieerde ex-gevangenen. De groep verbleef drie dagen in bezet gebied en sloeg met succes drie aanvallen door vijandelijke eenheden af. Vanaf toen tot het einde van de vijandelijkheden slaagde de veldeenheid van IS-9 – waaraan SSgt Callow was toegevoegd – erin om 69 Geallieerde militairen uit bezet gebied te halen. Sgt Callow heeft zijn taken altijd uitgevoerd met opmerkelijk vertoon van persoonlijke moed en ontembare energie, overeenkomstig de hoogste tradities van het Britse leger.
Hij kwam in Londen, Engeland in militaire dienst.

Bronnen

Foto