TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sims, Hugo Sheridan, Jr.

Geboortedatum:
14 oktober 1921 (Orangeburg/South Carolina, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
9 juli 2004 (Orangeburg/South Carolina, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Regimental Intelligence Officer, 501st Parachute Infantry Regiment, 101st Airborne Division "Screaming Eagles", U.S. Army
In de nacht van 29 oktober 1944 steekt een patroille van 6 man van het 501st Infantry Parachute Regiment, 101st Airborne Division, U.S. Army in twee rubbere bootjes bij Heteren de rivier de Rijn over en komen aan op de oever ten oosten van Renkum. Ze glippen door de vijandelijke linie heen en bereiken de autoweg van Ede naar Arnhem. Ze verbergen zich op de dag en in de patroille van de volgende nacht nemen zij 32 Duitse officieren en soldaten gevangen waarna ze met de gevangen de rivier weer over en naar het Amerikaanse hoofdkwartier gaan.
Voor deze ‘ongeloofelijke patrouille’ in de periode van 29 oktober en 31 oktober werd het Distinguished Service Cross verleend aan de bevelvoerende officier 1e Luitenant Hugo S. Sims Jr.


Aanbeveling niet beschikbaar.


Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Rapport, L., Northwood Jr., A, Rendezvous with Destiny – A History of the 101st Airborne Division, The Battery Press, Nashville, USA, 2000 (reprint of the original 1948 edition not the later 1965 second edition)
    - findagrave.com
    - strijdbewijs.nl

Foto