TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Findlay, Leonard

Geboortedatum:
14 november 1905
Overlijdensdatum:
14 mei 1973
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Leonard Findlay volgde zijn opleiding aan de Collegiate School in Liverpool en studeerde in 1929 aan de Universiteit van Liverpoll af als Bachelor in Geneeskunde en Chirurgie. Hij werd Medical Officer en plaatsvervangend Medical Superintendent aan het Alder Hey Kinderziekenhuis in Liverpool. Findlay werd uiteindelijk Medical Doctor in 1934 en werd in 1935 benoemd tot Medical Superintendent aan het Mill Road Hospitaal in Liverpool. In 1942 werd hij benoemd tot Medical Superintendent aan het Broadgreen Hospitaal in Liverpool waar hij tot aan zijn pensionering bleef werken.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Medical Superintendant
Eenheid:
Mill Road Infirmary Liverpool
Toegekend op:
5 september 1941
Aanbeveling:
Dr. Findlay toonde opmerkelijke moed en plichtsbesef toen het Mill Road Hospitaal tijdens een luchtaanval zwaar werd beschadigd.
Hoewel hij erg geschrokken en zwaar verbrand was, regelde hij onmiddellijk het reddingswerk en leidde zelf groepen vrijwilligers om mensen te bevrijden die onder het puin bedolven waren. Hij werkte zonder ophouden gedurende de nacht en de volgende dag en weigerde zijn eigen wonden te laten behandelen totdat al zijn patiënten en staf compleet waren.
Onder zijn kalme en moedige leiding werden vele levens gered en alle patiënten naar andere ziekenhuizen overgebracht.
George Medal

Bronnen

Foto