TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rhodey, William A.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company K, 407th Infantry Regiment, 102nd Infantry Division "Ozark", U.S. Army (Company K, 407th Infantry Regiment, 102nd Infantry Division "Ozark", U.S. Army)
Aanbeveling:

De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan William A. Rhodey, Captain (Infantry), U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, terwijl hij het bevel voerde over een compagnie infanterie van het 407th Infantry Regiment, 102d Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 30 november 1944 in Duitsland.*
Capt. Rhodey voerde zijn mannen aan in een aanval op een zwaar versterkte stad. Terwijl de opmars vorderde, ontmoette die zwaar vijandelijk vuur van artillerie, mortieren en kleine wapens. Capt. Rhodey, zich bewust van de rampzalige gevolgen als de vaart uit de aanval zou raken, kwam met volledige minachting voor het vijandelijke vuur overeind, schreeuwde aanmoedigingen naar zijn mannen en stormde de stad in. Capt. Rhodey bood onbevreesd het hoofd aan het vijandelijke vuur om tanks ter ondersteuning op te roepen die de gespannen situatie moesten verlichten. De uitzonderlijke dapperheid en agressive acties van Capt. Rhodey zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 102d Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 71 (1945).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Mick, A., With the 102nd Infantry Division through Germany, The Battery Press, Nashville, USA, 2002
    - homeofheroes.com

Foto