TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hinkel, Clifford P.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
2nd Battalion, 415th Infantry Regiment, 104th Infantry Division "Timberwolf", U.S. Army (2nd Battalion, 415th Infantry Regiment, 104th Infantry Division "Timberwolf Division", U.S. Army)
Sergeant Clifford P. Hinkel, 36709357, (toen Private), 415th Infantry Regiment, 104th Infantry Division, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen de vijand in de buurt van Zundert, Nederland. Op 26 oktober 1944 lag het bataljon, waarin Sgt. Hinkel mitrailleurschutter was, onder een vijandelijke tegenaanval waardoor de linkerflank van hun positie omsingeld was. De vijand had mitrailleurs in stelling gebracht en nagelde met intens vuur Sgt. Hinkle en zijn medesoldaten vast. Geheel op eigen initiatief greep Sgt. Hinkel zijn eigen zware mitrailleur en sleepte hem zonder vrees of aarzeling onder zwaar vijandelijk vuur van mitrailleurs en sluipschutters ruim 100 meter naar voren. Zijn eigen veiligheid volledig negerend stelde hij zijn wapen op in het volle zicht van de vijand en opende het vuur. Meer dan een half uur lang besproeide hij de vijandelijke stelling met zijn vuur, daarmee veroorzaakte hij vele verliezen en neutraliseerde het vijandelijke vuur in die sector. Met de moedige en vrijwillige daad van Sgt. Hinkel werd een ernstige dreiging voor zijn bataljon afgewend. De uitzonderlijke moed en dappere actie van Sgt. Hinkel strekken hem tot grote eer en zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Hij trad in Illinois in militaire dienst.
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Hoegh L.A. & Doyle H.J., Timberwolfs Tracks – The History of the 104th Infantry Division 1942-1945, Infantry Journal Press, Washington D.C., U.S.A., January 1999 edition
    - 104th Infantry Division

Foto