TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Tuthill, Louis H.

Geboortedatum:
28 juli 1922 (Middletown/New York, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company E, 504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army
Toegekend op:
17 maart 1945
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie op 2 februari 1945 bij Neuhof in Duitsland. Private First Class Tuthill, een bazookaschutter, stelde zich voortdurend bloot aan zwaar vuur van mitrailleurs en geweren om met zijn bazooka binnen 75 meter van een vijandelijke bunker te komen en die met al zijn beschikbare munitie onder vuur te nemen. Toen hij al zijn munitie verschoten had, rende Pfc Tuthill tot binnen 25 meter van de bunker en gooide een Gammon granaat in het schietgat met als resultaat dat vijf Duitsers zich overgaven. Hij pakte toen de tommy gun van zijn sectie leider nadat die gesneuveld was en gebruikte het wapen effectief tijdens een tegenaanval totdat ook al die munitie op was. Hij nam toen een BAR van een gewonde schutter af en bleef daarmee vuren waarbij hij veel vijanden doodde of verwondde. Pfc Tuthill’s koelbloedigheid en moed onder vuur en zijn handige gebruik van diverse wapens speelden een grote rol in het succes van zijn compagnie en past binnen de hoogste tradities van de luchtlandingstroepen.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Nordyke, P., More Than Courage – The Combat History of the 504th Parachute Infantry Regiment in World War II, Zenith Press, St. Paul, USA, 2008
    - Tucker's Troopers

Foto