TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Banks, William S. M., Jr.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company F, 365th Infantry Regiment, 92nd Infantry Division, U.S. Army
De Silver Star wordt uitgereikt aan Captain William S.M. Banks Jr. wegens verrichte daden in de periode tussen 6 en 14 februari 1945 in de omgeving van Albiano in de provincie Lucca in Toscane, Italië.

De compagnie van Capt. Banks nam een met mijnen bezaaide heuvel in. In de daaropvolgende periode van acht dagen ondernam de vijand acht afzonderlijke, vastberaden tegenaanvallen op de stelling. Capt. Banks zette persoonlijk zijn compagnie in, hield voortdurend toezicht op zijn mannen, moedighde hen aan en leidde steeds weer het tegenvuur van mortieren en artillerie. Bij een gelegenheid voerde hij persoonlijk een groep aan die een vijandelijke aanvalsmacht afsloeg, waarbij hij een vijandelijke soldaat en negen anderen doodde. Capt. Banks' uiterst doelmatige leiding over zijn eenheid onder gevaarlijke gevechtsomstandigheden pasten binnen de grootse tradities van de Amerikaanse Landmacht.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Goodman, P., A Fragment of Victory in Italy – The 92nd Infantry Division in World War II, The Battery Press, Nashville, USA, 1993
    - Hargrove, H.B., Buffalo Soldiers in Italy: Black Americans in World War II, McFarland & Company, Jefferson, North Carolina, USA, 2003

Foto