TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Colson, Charles F.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Brigadier General (Brigade generaal)
Eenheid:
Combat Command A, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (Combat Command A, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
De Silver Star wordt uitgereikt aan Charles F. Colson (0-12173), Brigadier General, U.S. Army, wegens dapperheid in actie tegen de vijand, als bevelhebber van Combat Command A, 8th Armored Division in Duitsland in de periode tussen 23 en 28 februari 1945. Tijdens deze periode betoonde General Colson uitmuntend leiderschap en persoonlijke moed. In het bijzonder tijdens de aanval op Dorsten was Generaal Colson uit gewoonte bij de voorste eenheden van zijn troepen en garandeerde met persoonlijk toezicht dat alle eenheden maximaal samenwerkten bij het uitvoeren van de aanval. Hoewel hij regelmatig bloot stond aan vijandelijk vuur van alle soorten negeerde hij zijn eigen veiligheid volkomen en leidde persoonlijk de actie van alle eenheden onder zijn bevel totdat de missie met succes was voltooid. Zijn plichtsbesef en moed vormden een inspiratie voor allen en strekken hem en de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot grote eer. Woonplaats: South Carolina.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Leach, C.R., In Tornado’s Wake – A History of the 8th Armored Division, The Battery Press, Nashville, USA, 1992
    - 8th-armored.org

Foto