TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Elias, Ralph J.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company B, 58th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (Company B, 58th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
De Silver Star wordt uitgereikt aan Ralph J. Elias (0-1317381), Captain (Infantry), U.S. Army, wegens dapperheid in actie tegen de vijand, dienend bij Company B, 58th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division in Duitsland op 30 maart 1945.

Toen twee grote gevechtseenheden werden opgehouden door vijandelijke actie, kreeg de eenheid van Capt., toen First Lieutenant Elias opdracht een kanaal over te steken, een vijandelijke stad in te nemen en de tegenstand die de opmars ophield neer te slaan. Zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid leidde Capt. Elias de pelotons bij die actie. Toen de aanval onder vuur van mitrailleurs en direct artillerievuur stokte ging hij persoonlijk langs de linies, zijn mannen aanmoedigend en hen aansporend naar voren te gaan. Zijn uitmuntende leiderschap en persoonlijke moed schonken zijn mannen moed en stelden hen in staat de aanval met succes te voltooien. De persoonlijke moed van Capt. Elias en zijn plichtsbesef strekken hem en de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot grote eer. Woonplaats: Georgetown, Kentucky.

G.O. No. 57, Hq. 8th Armd. Div., 29 June, 1945, Page 1.

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Leach, C.R., In Tornado’s Wake – A History of the 8th Armored Division, The Battery Press, Nashville, USA, 1992
    - 8th-armored.org

Foto