TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Baker, Warren H.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company A, 53rd Armored Engineer Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (Company A, 53rd Armored Engineer Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
De Silver Star wordt uitgereikt aan Warren H. Baker (0-552803), Second Lieutenant (Genietroepen), U.S. Army, wegens dapperheid in actie tegen de vijand, dienend bij de 8th Armored Division in Duitsland op 28 februari 1945.

Tijdens een opmars werden infanterie en tanks opgehouden door een verdedigde wegblokkade. Lt. Baker ging op eigen initiatief 300 meter onder vuur naar voren en deed verslag van de toestand van het gebied. Met twee van zijn geniesoldaten maakte Lt. Baker een weg vrij door het gebied met mijnen en ruimde de wegversperring op. Tijdens deze actie raakten hij en een van zijn mannen gewond maar zij gingen door tot zij met hun werk klaar waren. Als gevolg van hun actie was het commando in staat haar missie te voltooien. Zijn acties passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten. Woonplaats: Wilderville, Oregon.


G.O. No. 12, Hq. 8th Armd. Div., 22 March, 1945, Page 3.

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Leach, C.R., In Tornado’s Wake – A History of the 8th Armored Division, The Battery Press, Nashville, USA, 1992
    - 8th-armored.org

Foto