TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Miles, Aurelius A.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company F, 370th Infantry Regiment, 92nd Infantry Division, U.S. Army
Aurelius A. Miles, First Lieutenant, Infantry, U.S. Army, wegens dapperheid in actie in februari 1945 bij Strettoia, provincie Lucca in Italië. De vijand zette een tegenaanval in tegen de compagnie van Lt. Miles toen die onder dekking van de duisternis een nieuwe stelling op een heuvel betrok. Door de druk van de vijandelijke aanval werd zijn compagnie gedwongen zich terug te trekken en er ontstond veel verwarring onder 5 andere compagniën die daarna de heuvel bezetten. Lt. Milews, die zich van de situatie bewust werd, verzamelde alle mannen die hij kon zien en leidde hen onder verwoestend vijandelijk vuur en over dicht met mijnen bezaaid terrein naar een defensieve stelling aan de voet van de heuvel. De hele nacht controleerde hij zelf de posities en hergroepeerde de linies. Gedurende de volgende dag stelde hij zich voortdurend bloot bij het onder controle houden van zijn sector van de heuvel. Tijdens een artilleriebeschieting verliet hij de veiligheid van zijn schuttersput om persoonlijk het afvoeren van twee gewonden te leiden en behield zijn commandopost in een schuttersput, 20 meter van de frontlinie totdat hij gewond raakte.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Hargrove, H.B., Buffalo Soldiers in Italy: Black Americans in World War II, McFarland & Company, Jefferson, North Carolina, USA, 2003

Foto