TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Lytle, Cleveland A.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
1st Battalion, 358st Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (1st Battalion, 358st Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Cleveland A. Lytle, Major (Infantry), U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand als bevelvoerend officier van 1st Battalion, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 20 september 1944 in Frankrijk.

Major Lytle redde twee soldaten die vastzaten op een pijler van een verwoeste brug over de Moezel terwijl hij onder zwaar vuur lag van vijandelijke mortieren, kleine wapens, fakkels en een vaste mitrailleur die vanaf de brug vuurde. Zijn onverschrokken acties, persaoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 90th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 103 (1944).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Colby, J., War from the Ground Up – The 90th Division in WWII, Nortex Press, Austin, Texas, USA, 1991

Foto