TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Moody, Ralph W.

Geboortedatum:
4 januari 1917 (Haywood County/North Carolina, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
24 april 1944 (Anzio, Italië)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company C, 30th Infantry Regiment, 3rd Infantry Division "The Rock of the Marne", U.S. Army (Company C, 30th Infantry Regiment, 3rd Infantry Division "Rock Of The Marne", U.S. Army)
Toegekend op:
8 augustus 1944
Voor een actie op 1 februari 1944 in de provincie Rome, omgeving Lazio in Italië.
Aanbeveling:
Toen zijn compagnie op 1 februari 1944 in Italië door sterke Duitse troepen werd aangevallen, vormde hij, een bazookaschutter met acht man vrijwillig een vuurlinie. Daarna pakte hij het geweer van een gewonde en schakelde een vijandelijke geschutsbemanning uit die in stelling kwam, hij doodde twee Duitsers en verdreef de derde. Hij vuurde vervolgens op een mitrailleur 75 meter verderop en schakelde hem uit.
Gedurende het tweeëneenhalf uur durende gevecht doodde of verwondde hij ten minste nog zes Duitsers en stelde zich voortdurend bloot aan direct vuur van automatische wapens en tankgranaten, die een keer 10 meter bij hem vandaan insloegen, om het vuur van zijn mannen te leiden. Met zijn actie beveiligde hij gedurende een kritieke periode de open flank van een oprukkende compagnie.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto