TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kasper, Carl J.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
41st Field Artillery Battalion, 3rd Infantry Division "The Rock of the Marne", U.S. Army (41st Field Artillery Battalion, 3rd Infantry Division "Rock Of The Marne", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Carl J. Kasper, Second Lieutenant, U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaies tegen een gewapende vijand, dienend bij het 41st Field Artillery Battalion, 3d Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen bij Cisterna in Italië op 16 februari 1944.

Lt. Kasper verkoos op zijn post in de voorste infanterieposities te blijven om artillerievuur op vijandelijke troepen te leiden die met een grote overmacht aanvielen. Hoewel drie vijandelijke tanks direct op zijn positie vuurden en de mitrailleurkogels die door het raam vlogen zijn taak uitzonderlijk riskant maakten, wist Lt. Kasper niettemin het gecombineerde vuur van een hele batterij veldartillerie direct op de vijands te leggen. Toern vijandelijk troepen zijn positie onder de voet liepen, waardoor de eigen infanterie gedwongen was zich terug te trekken verkoos Lt. Kasper een bijna zekere dood in de ogen te zien door het massale vuur van 12 105 mm houwitzers direct op zijn eigen positie te leggen. Zijn laatste vuurleidingsbevel kwam over de radio: “Vijf nul, over.” Topen hem werd gezegd: “dat is uw positie” antwoordde hij: “dat weet ik, vuur op mij.” Lt. Kasper stuurde toen zijn radiomannen naar een veilige plek. Toen hij het laatst werd gezien stond hij in de deuropening en vuurde zijn pistool af op de naderende vijand. Zijn radiomannen hadden een punt bereikt op slechts vijftig meter afstand toen de waarnemingspost van Lt. Kasper onder een wolk van stof en rook verdween toen de eigen artillerie een voltreffer scoorde. Door het massale artillerievuur, geleid door Lt. Kasper verdween de vaart uit de vijandelijke aanval waardoor een doorbraak werd voorkomen. Lt. Kasper werd door vijandelijke trtoepen die zijn positie onder de voet liepen gevangen genomen. De onverschrokken acties van 2nd Lt. Kasper, zijn persoonlijke moed en zijn vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde staten en strekken hem, de 3rd Infantry Division en de Landmacht van de Verenigde Staten tot grote eer.

Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 121 (1944).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Taggart, D.G., History of the Third Infantry Division in World War II, The Battery Press, Nashville, USA, 1987

Foto