TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Vance, Frederick S.

Overlijdensdatum:
1 maart 1944 (Carano/provincie Latina, Italië)
Begraven op:
Amerikaanse Begraafplaats en Monument Sicilië-Rome
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Private First Class Frederick S. Vance ligt begraven op de Amerikaanse Begraafplaats en Monument Sicilië-Rome te Nettuno/provincie Rome, Italië. Perceel D, Rij 14, Graf 4.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Company I, 30th Infantry Regiment, 3rd Infantry Division "The Rock of the Marne", U.S. Army (Company I, 30th Infantry Regiment, 3rd Infantry Division "Rock Of The Marne", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross postuum toe te kennen aan Frederick S. Vance (33149178), Private First Class, U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company I, 3d Battalion, 30th Infantry Regiment, 3d Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 29 februari 1944 in Carano, Italië.

Met een andere soldaat bemande Pfc. Vance een voorpost op 800 meter voor zijn compagnie en hield stand onder herhaalde en vastberaden infanterie aanvallen ondeersteund door mortieren en artillerievuur. Hij weigerde zich terug te trekken, zelfs toen hem werd gezegd dat zijn missie was volbracht en twee uur lang bleef hij de vijand tegenhouden en bracht hen zware verliezen toe. Toen hun munitie bijna uitgept raakte kroop hij onder zwaar vijandelijk vuur terug naar de hoofdlinie. Alle muniutie vergarend die hij kon dragen kroop hij nogmaals naar voren en werd door een Duitse lichte mitrailleur onder vuur genomen. Met zijn geweer doodde hij de Duitse schutter en zijn helper en bereikte de voorpost weer.Twee uur lang sloegen Pfc. Vance en zijn kameraad alle vijandelijke pogingen af hun positie onder de voet te lopen of te omsingelen en beletten twee Duitse pelotons op te trekken. Uiteindelijk kreeg de voorpost een voltreffer door een vijandelijke granaat en werden beide verdedigers gedood. De uitzonderlijke heldenmoed van Pfc. Vance voorkwam dat het volle gewicht van de Duitse aanval op zijn compagnie neerkwam en verschafte onze troepen de tijd artillerie inm stelling te brengen waardoor uiteindelijk de vijandelijke aanval werd afgeslagen.

De onverschrokken acties van Pfc. Vance, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting ten koste van zijn eigen leven vormen een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 3rd Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.


Postuum toegekend

War Department, General Orders No. 38 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto