TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Deyoe, Warner S.

Geboortedatum:
1923 (Kinderhook/New York, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Company B, 309th Infantry Regiment, 78th Infantry Division "Lightning", U.S. Army
Toegekend op:
1945
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Warner S. Deyoe (42113375), Private First Class, 309th Infantry, United States Army wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie tegen de vijand op 13 maart 1945 in Duitsland.

Toen zijn compagnie werd opgehouden door zwaar vuur van een vijandelijke tank verliet Pfc. Deyou vrijwillig zijn relatief veilige positie en kroop 150 meter over open, onder vuur liggend terrein. Toen hij een punt op 100 meter van de tank bereikte opende hij met zijn raketlanceerder het vuur en maakte het voertuig onklaar. De tank draaide zijn kanon om en concentreerde zijn vuur op hem. Hoewel hij pijnlijk gewond was. Bleef Pfc. Deyou vuren totdat de tank was vernietigd. Later bestormde hij alleen een Duits mitrailleurnest, doodde de bemanning en nam de laatste barrière in de opmars van zijn compagnie weg.

Hij trad in New York in dienst.

Headquarters, First U.S. Army, General Orders No. 75 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto