TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sabonis, Frank J.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician Fifth Grade
Eenheid:
Company A, 24th Tank Battalion, 13th Armored Division, U.S. Army
Toegekend op:
8 oktober 1945
Op aanwijzing van de President, onder de bepalingen van Army Regulations 600-45 van 22 september 1943, gewijzigd, wordt door de Legercommandant het Distinguished Service Cross toegekend aan Frank J. Sabonis (31103480), Technician Fifth Grade, Armored, Company A, 24th Tank Battalion, wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie op 13 april 1945 bij Seelshiede in Duitsland.

Technician Fifth Grade Sabonis, uitzonderlijke moed tonend, schakelde drie Panzerfaust teams uit die opmars van zijn eenheid tegenhielden. Hij trok toen brutaal op tegen een vijandelijk mitrailleurnest en doodde de bemanning met zijn half-automatisch wapen. Toen hij naar zijn stelling terugkeerde kwam hij twee andere sluipschutters tegen en schakelde beiden uit. De koelbloedige en vastberaden acties van Technician Fifth Grade Sabonis passen binnen de beste tradities van de Amerikaanse Landmacht.

Hij trad in Windsor Locks, Connecticut in militaire dienst.

Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 587 (October 8, 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

  • - Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 587 (October 8, 1945)
    - homeofheroes.com

Foto