TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McCollum, Paul W.

Overlijdensdatum:
6 oktober 1944 (nabij Herzogenrath/Rijnprovincie, Duitsland)
Begraven op:
Amerikaanse Oorlogsbegraafplaats Henri-Chapelle
Vak: A. Rij: 10. Graf: 28.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Lieutenant Colonel Paul W. McCollum ligt begraven op de Amerikaanse Begraafplaats en Monument Henri-Chapelle, provincie Luik, België. Perceel A, Rij 10, Graf 28.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitentant-kolonel)
Eenheid:
3rd Battalion, 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory", U.S. Army (3rd Battalion, 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross postuum toe te kennen aan Paul W. McCollum (0-315283), Lieutenant Colonel (Infantry), U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij het 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division in actie tegen vijandelijke troepen op 19 juli 1944 bij Saint Lô in Frankrijk.

Toen de voorste elementen van zijn bataljon aan de grond werden genageld door intens en ddirect vuur van drie ingegraven tanks, mitrailleurs en kleine wapens gaf Lt.Col. McCollum, een suggestie om terug te trekken naast zich neerleggend, onmiddellijk bevel voor een frontale aanval op de hardnekking verdedigde vijandelijke heuvel. Hij nam positie in tussen de voorste troepen en leidde de compagnie moedig over een open veld dat onder verwoestend vuur van mortieren, artillerie en handwapens lag. Granaten die in de buurt van deze dappere officier insloegen doodden de radioman naast hem en veroorzaakten zware verliezen onder de aanvallende troepen. Hoewel hij door een granaatsplinter gewond raakte bleef Lt. Col. McCollum onverstoorbaar voorwaarts gaan en leidde persoonlijk een felle aanval op de zwaar versterkte stellingen, waardoor de verdedigers gedwongen werden zich terug te trekken. De uitzonderlijke heldenmoed, vasthoudendheid en het agressief leiderschap, betoond door Lt. Col. McCollum zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 30th Infantry Divison en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Postuum toegekend

Headquarters, First U.S. Army, General Orders No. 19 (January 31, 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitentant-kolonel)
Eenheid:
Commanding Officer 3rd Battalion, 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory", U.S. Army

Aanbeveling niet beschikbaar.
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitentant-kolonel)
Eenheid:
Commanding Officer 3rd Battalion, 120th Infantry Regiment, 30th Infantry Division "Old Hickory", U.S. Army

Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloofteken voor op het lint van de eerste medaille.
Purple Heart

Bronnen

Foto