TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kirksey, Ernest L.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company B, 743rd Tank Battalion, 30th Infantry Division "Old Hickory", U.S. Army
Toegekend op:
9 februari 1945
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Earnest L. Kirksey (34433119), Sergeant, U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij 743d Tank Battalion, toegevoegd aan de 30th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 10 oktober 1944 bij Birk in Duitsland.

Sgt. Kirksey betoonde uitzonderlijke moed en voorbeeldige dapperheid terwijl hij van zeer dichtbij een eenzame tank aanvoerde tegen negen vijandelijke tanks. In de korte periode van 15 minuten loste hij ongeveer 60 schoten op de aanvallende tanks,, vernietigde er een en bracht talloze verliezen toe aan ondersteunende infanterie. Hoewel hij veruit in de minderheid was onderhield hij zijn verwoestende vuur totdat er een tweede eigen tank verscheen en hem assisteerde bij het tegenhouden van de vijandelijke doorstoot. Door zijn onbevreesde plichtsbetrachting, zijn opmerkelijke dapperheid en onverwoestbare strijdlust weerhield Sgt. Kirksey de vijand ervan de stelling van zijn compagnie te doorbreken, aldus een voorbeeld gevend van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en dat hem, de 30th Infantry Division en de Landmacht van de Verenigde Staten tot grote eer strekt.

Headquarters, First U.S. Army, General Orders No. 23 (February 9, 1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto