TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Barnett, Walter

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Dienstnummer: 4693656.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal
Eenheid:
1/4 K.O.Y.L.I. (Kings Own Yorkshire Light Infantry), 146th Infantry Brigade, 49th Infantry-Division, 2nd Canadian Corps
Toegekend op:
26 december 1944
Voordracht:
"Op 17 juni 1944 heeft de genoemde NCO samen met twee anderen deelgenomen aan een verkenningspatrouille om een versterking op 550 meter van onze posities te verkennen. Bij het bereiken van de omgeving zag hij een vijandelijke post die onderdeel leek te zijn van de versterking van een peloton. Aangezien zijn eenheid niet werd ontdekt besloot hij aan te vallen, vertrouwend op het verrassingsvoordeel en verbergen van het aantal aanvallers.
Hij opende op korte afstand het vuur met zijn Sten en met de overige twee leden van zijn patrouille overviel hij de post. Iedere vijandelijke soldaat werd gedood of gewond en diegenen in schuttersputjes werden gedood met granaten. Tegen deze tijd werd de positie onder vuur genomen door omliggende versterkingen en raakte Cpl Barnett gewond in zijn nek. Hoewel half bewusteloos door zijn verwonding, gaf hij zijn patrouille dekkingsvuur zodat zij zich terug konden trekken. Nadat hij zijn manschappen veilig weg had gekregen wist hij zich kruipend naar zijn Coy te begeven.
Geheel door zijn voorbeeld en leiderschap werd een aantal vijanden gedood dat in geen enkele verhouding stond tot zijn eigen sterkte."

Verkregen met Bronzen Ster.
Croix de Guerre (1939-1945)

Bronnen

  • - The National Archives Catalogue Reference WO/373/186 Image reference 5242

Foto