Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Armellino, John Ralph

Geboortedatum:
21 februari 1921 (West New York-Hudson County/New Jersey, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
17 september 2004
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Servicenumber 0-442775.

John Armellino werd op 21 februari 1921 geboren als zoon van Nicholas Armellino en Emilia (DiRito) Armellino.

Op 24 november 1946 huwde hij met Nina Ritchick. Tussen 1951 en 1971 was hij burgemeester van West New York, New Jersey. Hij overleed op 17 september 2004 en ligt begraven op de Flower Hill Cemetery in North Bergen, New Jersey.

Vanwege zijn deelname aan de strijd met de 1st Infantry Division, was John R. Armellino, tevens gerechtigd tot het dragen van de Presidential Unit Citation en de Fourragere voor de Franse Croix de Guerre.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Company L, 3rd Battalion, 16th Infantry Regiment, 1st Infantry Division "The Big Red One", U.S. Army
Toegekend op:
1 juli 1944
Citaat:
"Wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend als bevelvoerend officier van Company L, 3d Battalion, 16th Infantry Regiment, 1st Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 6 juni 1944 in Frankrijk.
Na zijn landing op de Franse kust verplaatste Capt. Armellino zijn mannen onder zwaar vuur van geweren, mitrailleurs en artillerie naar de weinige dekking die een meter-hoge plaat leisteen bood. Zijn compagnie werd echter vastgenageld door het voortdurende nauwkeurige vuur vanaf de klip. Capt. Armellino stelde zich vervolgens bloot aan dit vijandelijke vuur en ging het strand op naar een groep van vier tanks die door vijandelijke granaten gedeeltelijk buiten gevecht waren gesteld. Toen hij de tanks bereikte, stelde hij zich ervoor op en vanuit deze door vuur gegeselde positie leidde hij hun vuur op de vijandelijke versterking. Drie kwartier lang bleef hij heen en weer gaan tussen zijn compagnie en de tanks om hun acties te coŲrdineren. Op een van zijn tochten terug naar zijn compagnie raakte hij door vijandelijk vuur ernstig gewond. Capt. Armellinoís inspirerende leiderschap, persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 1st Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer."

Headquarters, First U.S. Army, General Orders No. 31 (July 1, 1944).

Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Tweede Silver Star verkregen als een eikenloof voor op het lint van de eerste Silver Star.
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Derde Silver Star verkregen als een tweede eikenloof voor op het lint van de eerste Silver Star.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto