TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Armstrong, Donald Richard Neville

Geboortedatum:
19 juli 1907 (Kuruman/Noord-Kaap, Zuid-Afrika)
Overlijdensdatum:
1967 (Fort Victoria, RhodesiŽ)
Nationaliteit:
Rhodesische (1923-1980, Britse Kolonie)

Biografie

Dienstnummer: SR599144V. Eenheid: 1/11 A Tank.

Donald Armstron werd geboren in Kuruman op de Kaap op 19 juli 1907. Zijn vader was Percy George Armstrong, geboren in Cradock in de Oostkaap en zijn moeder was Mabel Lucy Games, ook uit Cradock. Hij kwam uit een grote familie (13 kinderen), hoewel niet allen de zware jaren van toen overleefden. Op een bepaald moment emigreerde hij naar RhodesiŽ. Voor zijn huwelijk met Joan Stratton Collins en de geboorte van zijn vier zonen, leefde hij in de laaglanden van RhodesiŽ (waar veel vee ranches waren). Hij ging in RhodesiŽ in het leger.

Tijdens de oorlog raakte hij gewond toen zijn tank werd aangevallen. Na de oorlog vestigde hij zich bij de Iron Duke Mijn in Mazoe, waar hij de Engenieur was, in ieder geval vanaf 1945. Hij en Joan gingen kot na de oorlog scheiden en hij voedde zijn vier zoons Richard, Cecil, Victor en Bobby zelf op.
Hij huwde met Betty Wells rond 1960 en ze bleven in de Iron Duke tot ze verhuisden naar Fort Victoria, waar hij overleed in 1967 aan Longemfyseem.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

  • - Document for awarded decorations Signed by van der Merwe Lt. Col. O.i/c Second Echelon, UDF ADM HC (Rear) MEF

Foto