TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Page, Allen Geoffrey

Geboortedatum:
16 mei 1920 (Boxmoor/Hertfordshire/ Engeland, Groot-Brittanie)
Overlijdensdatum:
3 augustus 1980 (Wokingham/Bershire/Engeland, Groot Brittanie)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant
Toegekend op:
30 juli 1943
Voordracht:
"Kortgeleden hebben deze officieren in de loop van een operatie boven vijandelijk bezet gebied zes vijandelijke vliegtuigen neergeschoten, waarvan 3 werden vernietigd door Squadron Leader MacLachlan en 2 door Flight Lieutenant Page terwijl de andere door hen gezamenlijk werd vernietigd. De operatie, die was gepland door Squadron Leader MacLachlan, was briljant uitgevoerd en de successen waren welverdiend".
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Squadron Leader
Eenheid:
No. 132 Squadron
Toegekend op:
22 augustus 1944
Distinguished Flying Cross (DFC)
Voordracht:
"Op 7 juli 1944 nam deze officier deel aan een gevecht tegen een macht van meer dan 30 vijandelijke vliegtuigen, waarvan 6 werden neergeschoten zonder verliezen. Squadron Leader Page heeft zijn formatie met vaardigheid en vastberadendheid geleid en een van de vijandelijke vliegtuigen viel door zijn kanonnen. Hij heeft 10 vijandelijke vliegtuigen vernietigd".

Toegekend als een gesp voor op het lint van het eerste DFC.
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Wing Commander
Toegekend op:
29 december 1944
Aanbeveling:
Sinds de toekenning van een Gesp op zijn D.F.C. heeft deze officier tijdens de campagne in Frankrijk met zeer veel succes gefungeerd als wing commander (operaties). In deze periode heeft hij drie vijandelijke vliegtuigen vernietigd en andere beschadigd, naast veel schade te hebben veroorzaakt aan vijandelijke gevechts- en transportvoertuigen. Bij twee gelegenheden in juli 1944, terwijl hij kanonnen aan het testen was, stuitte hij op meer dan 50 vliegtuigen. Elke keer viel hij zonder aarzeling aan en schoot een vijand neer. Bij de tweede gelegenheid raakte hij gewond door een granaat maar vloog veilig terug naar de basis. Later, in oktober 1944 raakte hij ernstig gewond toen zijn vliegtuig neerstortte nadat het was beschadigd door luchtafweer. Naast zijn eigen prestaties heeft W/Cdr Page de hele wing aangestoken met zijn eigen vechtlust. Onder zijn commando zijn er 60 vijandelijke vliegtuigen en een groot aantal transportvoertuigen en tanks vernietigd. Deze uitstekende prestatie was grotendeels te danken aan de briljante leiding van W/Cdr Page.
Distinguished Service Order (DSO)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Squadron leader
Toegekend op:
23 januari 1948
Officier in de Orde van Oranje Nassau (ON.4)
Rang:
Wing Commander (reired)
Toegekend op:
17 juni 1995
Aanbeveling:
Toegekend wegens zijn inspanningen bij het stichten van Battle of Britain fonds. Page heeft meer dan 1 miljoen pond bijeengebracht waarvan het Battle of Britain monument is opgericht dat uitkijkt over de Straat van Dover om diegenen te herdenken die de Duitsers op afstand hielden.

Officer of the Order of the British Empire (OBE)

Bronnen

Foto