TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Ohama, Abraham G. "Abe"

Geboortedatum:
(Guadalupe/Californië, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
20 oktober 1944 (nabij Bruyères /departement Vosges, regio Lotharingen, Frankrijk)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant
Eenheid:
Company F, 442nd Regimental Combat Team, 36th Infantry Division "Arrowhead", U.S. Army
Toegekend op:
22 februari 1945
Abraham G. Ohama, Technical Sergeant, Inf, Company F, 442d Regimental Combat Team, wegens dapperheid in actie op 20 oktober 1944 bij Bruyères in Frankrijk. Terwijl ze een vooruitgeschovebn verkenning deden om de stellingen van de vijand te ontdekken kwawen Sgt. Ohama en zijn mannen onder vuur te liggen vanuit stellingen in de buurt van posities die door een van de voorste compagniën werden ingenomen. Hij bracht zijn mannen in dekking, kroop naar voren tot op 20 meter van de vijand en gooide twee handgranaten waarmee hij het mitrailleurnest uitschakelde. Toen een andere mitrailleur het vuur op hem opende bracht hij dat met zijn miitrailleur tot zwijgen en stelde die daarna met handgranaten volledig buiten gevecht. Daarna, toen een kameraad gewond raakte en ongedekt achterbleef, blootgesteld aan nog meer verwondingen negeerde hij het vuur van vijandelijke sluipschutters om hem te hulp te komen. Toen hij de gevallen man bereikte raakte hij dodelijk gewond.

Postuum toegekend.
Headquarters, Sixth Army Group, General Orders No. 10, (22 februari 1945).

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Asahina, R., Just Americans – How Japanese Won a War at Home and Abroad – The Story of the 100th Battalion/442d Regimental Combat Team in World War II, Gotham Books, New York, USA, 2006
    - the442.org
    - militarytimes.com

Foto