TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Akahoshi, Irving M.

Geboortedatum:
15 januari 1920 (Hilo/HawaÔ, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
19 november 2001
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private First Class (Soldaat 1ste klas)
Eenheid:
Headquarters Company, 100th Infantry Battalion (Separate), 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army
Toegekend op:
18 juni 1944
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Irving M. Akahoshi (30102373), Private First Class, U.S. Army wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij de Headquarters Company, 100th Infantry Battalion (Separate), toegevoegd aan de 34th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 16 mei 1944 bij Cisterna in ItaliŽ.
Pfc. Akahoshi ging, vergezeld door een officier vrijwillig op patrouille om informatie te verkrijgen over vijandelijke eenheden en opstellingen in een vitale sector van het front. Alle voorgaande patrouilles op oorlogssterkte hadden zonder succes geprobeerd gevangenen te maken in deze goed verdedigde sector. Pfc. Akahoshi en de officier drongen tot 800 meter diep door achter de vijandelijke linie. Terwijl ze vijandelijke opstellingen bekeken ontdekte hij een sterke vijandelijke buitenpost opgesteld in een smalle sloot. Om deze post te bereiken kropen Pfc. Akahoshi en de officier in het volle daglicht 250 meter over open terrein, blootgesteld aan waarneming door de vijand vanaf de Duitse belangrijkste defensieve linie op de heuvel achter hen. Toen ze bij de post aankwamen verrasten ze twee met machinepistolen gewapende Duitsers die als schildwacht fungeerden. Na geholpen te hebben bij het gevangen nemen van deze twee vijanden keerde Pfc. Akahoshi langs zijn gevaarlijke route terug naar zijn eigen linies en passeerde met succes twee vijandelijke luisterposten. Pfc. Akahoshiís moedige optreden leverde belangrijke informatie op en de identificatie van vijandelijke eenheden in deze kritieke sector van het front. Zijn moedige acties, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting vormen een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 34th Infantry Division en de landmacht van de Verenigde Staten tot grote eer.

Headquarters, Fifth U.S. Army, General Orders No. 102 (18 Juni 1944).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto