TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Minaga, Yuki "Uke"

Geboortedatum:
18 juli 1919 (Ogden/Utah, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
11 november 2012
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technician Fourth Grade
Eenheid:
Battery C, 522nd Field Artillery Battalion, 442nd Regimental Combat Team, 36th Infantry Division "Arrowhead", U.S. Army
Toegekend op:
16 februari 1945
Yuki Minaga, 39677663, Technician Fourth Grade, FA, Battery "C" *** Field Artillery Battalion, wegens dapperheid in actie op 29 oktober 1944 bij Biffontaine in Frankrijk. Als radioman van een vooruitgeschoven ploeg artilleriewaarnemers vergezelde hij een peloton tijdens een aanval van het bataljon op en de verovering van een door de vijand bezette heuvel. Toen de reserve compagnie optrok om de pas veroverde positie op de heuvel te versterken, legde de vijand een dicht vuurgordijn op het gebied waardoor verder oprukken onmogelijk werd. Technician Fourth Grade Minaga pakte het geweer van een gevallen kameraad en werkte zich, blootgesteld aan het moorddadige vuur de heuvel op en met zijn moedige en vastberaden strijdlust tegenover extreem gevaar haalde hij zijn kameraden over overeind te komen en zijn gedurfde voorbeeld te volgen en zo de pas veroverde positie met succes te verdedigen. Hij kwam in dienst in Ogden, Utah.

Headquarters, 6th Army Group, U.S. Army, General Orders No. 9 (16 February 1945).


Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Asahina, R., Just Americans – How Japanese Won a War at Home and Abroad – The Story of the 100th Battalion/442d Regimental Combat Team in World War II, Gotham Books, New York, USA, 2006
    - Go2War2.nl
    - Discover Nikkei

Foto