TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Miyamoto, Fujio

Geboortedatum:
10 mei 1922 (Honolulu/Hawaï, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company K, 442nd Regimental Combat Team, 36th Infantry Division "Arrowhead", U.S. Army
Toegekend op:
27 maart 1945
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Fujio Joe Miyamoto (30105618), Staff Sergeant, U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company K, 3d Battalion, 442d Regimental Combat Team, toegevoegd aan de 36th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 29 oktober 1944 bij Biffontaine in Frankrijk.
Toen de voorste eenheden van Staff Sergeant Miyamoto’s compagnie vastgenageld werden door vuur van een vijandelijke mitrailleur en ondersteunende sluipschutters werkte hij zich onbevreesd naar voren naar de vijandelijke positie toe. Onderweg raakte hij door een sluipschutter gewond aan zijn onderarm maar medische behandeling afslaand ging hij verder totdat hij een punt op 25 meter van de stelling bereikte. Zich blootstellend om beter te kunnen zien opende hij het vuur met zijn half-automatische wapen waarmee hij de twee schutters doodde en zo de positie neutraliseerde. In het twee uur durende gevecht dat volgde nam Staff Sergeant Miyamoto nog vijf vijanden voor zijn rekening en weigerde afgevoerd te worden totdat het oorspronkelijke doel was bereikt.
Staff Sergeant Miyamoto's persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 36th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, Sixth Army Group, General Orders No. 19 (27 maart 1945).

Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto