TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Doman, Glenn Joseph

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company K, 346th Infantry Regiment, 87th Infantry Division "Golden Acorn", U.S. Army (Company K, 346th Infantry Regiment, 87th Infantry Division "Golden Acorn", U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Glenn Joseph Doman, Second Lieutenant (Infantry), U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company K, 346th Infantry Regiment, 87th Infantry Division, in actie tegen vijandelijke troepen op 7 januari 1945 in België.
Op de avond van 7 januari 1945 ging 2nd. Lt. Doman drie keer de door de vijand bezette stad Tillet in om informatie te verzamelen over vijandeljke opstellingen. Toen zijn compagnie de volgende morgen aanviel, leidde hij persoonlijk het aanvalspeloton, zijn mannen inspirerend met zijn moedige en onbevreesde leiderschap. De vijand deed een tegenaanval en isoleerde het peloton in de stad maar hoewel ze in ondertal waren moedigde hij zijn mannen aan het gevecht voort te zetten. Toen er bevel kwam om terug te trekken dekte hij persoonlijk zijn mannen met automatisch geweervuur.
De onbevreesde vastberadenheid van 2nd. Lt. Doman, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 87th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot grote eer.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 120 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company K, 346th Infantry Regiment, 87th Infantry Division "Golden Acorn", U.S. Army

Aanbeveling niet beschikbaar.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto