TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Michael, Dennis David

Dienstnummer:
4032841
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
The Durham Light infantry
Toegekend op:
17 juni 1943
Aanbeveling:
Op 20 maart 1943 in de Marethlinie was Pvt. Michael sectieleider van een peloton dat optrok om een vijandelijke positie, bestaande uit drie bumkers en een loopgravenstelsel, in te nemen. Zijn pelotonscommandant was gewond geraakt door een mijn en de pelotonssergeant voerde het bevel. Men stuitte op uitzonderlijk zwaar vuur van artillerie, mitrailleurs en mortieren. Pvt. Michael was verantwoordelijk voor het zuiveren van de bunkers. De volgende dag werd duidelijk dat de vijand posten mitrailleurs en sluiipschutters in de loopgraven behield. Pvt. Michael leidde een aantal malen aanvallen op de bunkers waarin de vijand kleine weerstansdsnesten had ingericht. Nadat twee dagen later een bevel tot terugtrekken was ontvangen dekte de sectie van Pvt. Michael een flank en stelde daarmee twee compagnieën in staat zich in betrekkelijke veiligheid terug te trekken. Hierbij trok zijn sectie het vuur aan zich om deze terugtrekking gemakkelijker te maken. Het optreden van Pvt. Michael was steeds van het hoogste niveau. Met zijn leiderschap en enrgie droeg hij er aanzienlijk toe bij dat zijn peloton de greep op een zeer moeilijk object kon behouden.
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
The Durham Light infantry
Toegekend op:
31 augustus 1944
Military Medal (MM)
Aanbeveling:
Op 11 juni 1944 bij St. Pierre kreeg de compagnie van Cpl. Michael bevel de situatie te herstellen op de rechterflank van het bataljon dat terug was gedreven als gevolg van een vijandelijke tegenaanval. Cpl. Michael’s pelotonscommandant werd gedood en de sergeant raakte vermist. Cpl Michael nam onmiddellijk het bevel op zich en bleef onder uitzonderlijk zwaar vuur van mitrailleurs en artillerie zijn peloton voorwaarts leiden; tweemaal werden ze vastgepind door vuur maar elke keer vond Cpl. Michael een uitweg totdat ze hun doel bereikten. Hier stelde hij onmiddellijk de verdediging op van de positie die met succes werd behouden. Cpl. Michael toonde tijdens de hele axctie grote persoonlijke moed en goede kwaliteiten van leiderschap en het was aan zijn acties en persoonlijk voorbeeld te danken dat de opdracht met succes werd uitgevoerd.

Tweede MM toegekend als gesp.

Bronnen

Foto