TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hoddinott, Francis Joseph "Frank"

Geboortedatum:
31 mei 1914 (Tambo/Queensland, Australië)
Dienstnummer:
NX4784
Nationaliteit:
Australische (1901-heden, Federaal Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Toegekend op:
30 december 1941
Algemene aanbeveling:
Ter erkenning van opmerkelijke diensten in het Midden Oosten – waaronder Egypte, Oost Afrika, de Westelijke Woestijn, Soedan, Griekenland, Kreta, Syrié en Tobroek - in de periode van februari tot juli 1941.

Mentioned in Dispatches
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en opmerkelijk plichtsbesef. In de middag van 27 juni 1941, lanceerde de vijand een sterke tegenaanval met twee bataljons op twee compagnieën die Jebel Nazar bezet hielden; een Frans bataljon trok langs de zuidkant en dreigde D compagnie op links te omsingelen. Warrant Officer II Hoddinott stelde onmiddellijk een sectie van drie man van het hoofdkwartier samen en trok 200 meter op de flank naar voren. Gebruik makend van een Franse Hotchkiss en een Bren nam hij de vijand onder vuur. Het vuur was zo effectief dat de vijand meer dan vier uur lang werd opgehouden.
De sectie moest zich terugtrekken toen de munitie op raakte maar door zijn actie was de compagnie in staat tot het donker stand te houden waarna die zich zonder ernstige verliezen terugtrok. W.O. Hoddinott toonde gedurende de hele actie opmerkelijke vaardigheid, vastberadenheid en plichtsbesef.

Bronnen

Foto