TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Badger, Ivor James

Geboortedatum:
12 september 1912
Overlijdensdatum:
30 januari 1995
Dienstnummer:
45975
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Bevorderingen:
8 mei 1941: Pilot Officer (P)
10 maart 1942: Flying Officer (War Sub)
10 maart 1943: Flight Lieutenant (Temp)
16 augustus 1948: Flight Lieutenant
12 september 1961: Squadron Leader

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant
Eenheid:
No. 73 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
18 september 1942
Aanbeveling:
Deze officier is lange tijd betrokken geweest bij operaties. Hij heeft deelgenomen aan de luchtgevechten in Frankrijk in 1940 en na terugkeer in dit land heeft hij in de Battle of Britain gevochten. Toen hij gestationeerd was in het Midden Ooosten zijn zijn opmerkelijke kwaliteiten onder uitzonderlijk gevaarlijke omstandigheden opmerkelijk geweest. Op 20 maart 1942 nam F/Lt. Badger deel aan een aanval met mitrailleurs op het vliegveld van Derna. Hij toonde koelbloedigheid en een zeer vooruitziende blik bij het gezamenlijk optreden van de formatie met als resultaat de vernietiging van diverse vijandelijke toestellen op de grond en de volledige verwoesting van een verlichte landingsbaan.
In mei, op een bijzondere missie met drie vliegtuigen, opererend vanaf het verst vooruitgeschoven landingsgebied, streed F/Lt. Badger weer geheel vooraan. Hoewel het slagen van de operatie afhing van nauwkeurig vliegen, vanwege een beperkte brandstofcapaciteit, slaagde hij erin het doel te bereiken en mitrailleerde verspreid opgestelde vliegtuigen bij de hangars. F/Lt. Badger vloog zijn toestel veilig naar de basis terug.
Deze officier heeft drie toestellen vernietigd, vier waarschijnlijk en zes andere vijandelijke toestellen beschadigd.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto