TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Wood, Warren C.

Dienstnummer:
O-295588
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
1st Battalion, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army
Toegekend op:
19 september 1944
Major Warren C. Wood, O-295588, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie in de omgeving van **** (Mortain) in Frankrijk op 8 augustus 1944. Het First Battalion, 134th Infantry stuitte op sterke vijandelijke tegenstand vooruit en op de linkerflank terwijl vijandelijke tanks in de achterhoede verschenen. Zich bewust van de gevaarlijke positie van het bataljon zette Major Wood, toen Eerste Officier van het bataljon, de achterste elementen in voor een vuurgevecht tegen de tanks, hij zette het verbindingspersoneel in als raketlanceerploegen en, zich een weg naar voren banend onder vuur van kleine en automatische wapens naar twee tankjagers, gaf hij hen opdracht tegen de tanks in actie te komen. Als gevolg van de vastberaden tegenstand, opgezet en geleid door Major Wood werd de vijandelijke tankaanval afgeslagen. De dappere actie van Major Wood, zijn agressieve leiding en intiatief strekken zijn aard als officieren en de strijdkrachten tot hoge eer.
Hij kwam in Nebraska in militaire dienst

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 34 (19 september 1944).
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
3rd Battalion, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army
Toegekend op:
5 december 1944
Bronze Star  Medal (BSM)
Lieutenant Colonel Warren C. Wood, O-295588, Infantry, United States Army, wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika in de omgeving van **** (Achain) in Frankrijk op 12 en 13 november 1944. Verliezen vanwege sterke tegenstand en ziekte onder de troepen veroorzaakt door ongewoon guur weer hadden bij het Third Battalion, 134th Infantry, de rangen bij de strijders uitgedund die tekenen van vermoeidheid vertoonden. Colonel Wood, commandant van het derde bataljon ging met zijn aanvalseenheden naar voren, bewoog zich tussen zijn mannen, hen moed insprekend en hen aanvurend. De mannen werden bemoedigd door het feit dat hun commandant in hun midden was en in feite dezelfde ontberingen en gevaren ervoer als zij zelf en reageerden op zijn inspannigen. Terwijl hij zo bezig was, stelde Colonel Wood zich bloot aan het vijandelijke vuur waardoor hij door vijandelijke granaatscherven gewond raakte en werd afgevoerd. Colonel Wood's dynamische leiding, zijn vastbeslotenheid zijn missie te voltooien en zijn minachting voor persoonlijk gevaar strekken zijn aard als officier tot eer. Hij kwam in Nebraska in militaire dienst

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 55 (5 december 1944).
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
Commanding Officer, 3rd Battalion, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army

Deze medaille is verkregen in de vorm van een eikenloofteken voor op het lint van de eerste medaille.
Aanbeveling niet beschikbaar.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto