TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cotterell, Lester

Dienstnummer:
2580853
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
32 Heavy Regiment Royal Artillery Signal Section
Toegekend op:
28 juni 1945
Aanbeveling:
Wegens plichtsbesef en dapperheid. Op 28 augustus 1944 bij Piaggio (MR 183561) werden de lijnen naar twee batterijen regelmatig kapot geschoten door hardnekkig vijandelijk granaatvuur. Sergeant Cotterell zette een testpunt bij de lijn zodat die kon worden gerepareerd zo gauw hij kapot werd geschoten. Met een kleine ploeg bleef hij daar 36 uur lang in welke tijd hij een aantal breuken herstelde, ondanks vijandelijk vuur ging hij op weg en bleef met groot gevaar voor eigen leven buiten totdat de lijn was gerepareerd. Door zijn plichtsbesef verzekerde hij de verbinding naar alle batterijen in een uiterst belangrijke periode in de aanval op de Gothen linie.
In de nacht van 3 september en de daarop volgende nacht bij Cattolica lag het gebied van het regiment bijna elk uur onder aanvallen van vijandelijke vliegtuigen die anti-personeel mijnen afwierpen. Alle lijnverbindingen werden verbroken en het was alleen maar te danken aan het harde werk van Sgt. Cotterell en zijn minachting voor gevaar dat de verbindingen snel werden hersteld.
Op 7 en 8 september 1944 werd het gebied van het regiment hevig beschoten door groot kaliber geschut. Er werden heel wat verliezen geleden naast aanzienlijke materiële schade. Sgt Cotterell ging er regelmarig op uit om verbindingen te herstellen terwijl het vuren doorging.
Gedurende een lange periode zijn het plichtsbesef van Sgt Cotterell en zijn minachting voor eigen veiligheid een inspiratie voor zijn kameraden geweest en heeft hij onder de moeilijkste omstandigheden betrouwbare communicatie veilig gesteld.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto