TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Burns, Arthur "Robbie"

Geboortedatum:
18 november 1917 (Darley Abbey/Derbyshire, Verenigd Koninkrijk)
Overlijdensdatum:
juni 2008
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Captain (Waarnemend Kapitein)
Eenheid:
1st Battalion Duke of Wellington's (West Riding) Regiment, 3rd Infantry Brigade, 1st Infantry Division, British Army
Toegekend op:
12 april 1945
Aanbeveling:
Wegens uitstekend leiderschap en persoonlijke moed tegen sterke vijandelijke tegenstand gedurende de aanval op en de verovering van Monte Cece op 8 en 9 oktober 1944. De verovering van Monte Cece was van vitaal belang voor de opmars omdat de berg door een sterke vijand werd bezet en vooruitgeschoven stellingen van de compagnie bestreek zowel als de hoofdroute van de opmars. De berg was 759 meter hoog met steile hellingen aan de top. Het regende voortdurend op de 8ste en in de nacht naar 9 oktober Ė de situatie was vrijwel onmogelijk over terrein dat op z'n best steil en moeilijk was.
Gedurende de hele operatie leidde Capt. Burns zijn mannen moedig en opgewekt. Hij nam elke gelegenheid te baat om bekende vijandelijke weerstand uit te schakelen. Hij inspireerde zijn mannen met zijn eigen moed tegenover de vijand. Het was de leiding van deze officier en zijn initiatief om het bevel op zich te nemen toen zijn bevelvoerend officier werd gedood dat samen met zijn volledige minachting voor eigen veiligheid dat de mannen ongetwijfeld inspireerde tijdens de aanval op en de verovering van het doel dat essentieel was voor de succesvolle voortzetting van de slag.
Distinguished Service Order (DSO)
Toegekend op:
1975
Rang:
Chief Constable
Eenheid:
Suffolk Constabulary
Toegekend op:
12 juni 1976
Officer of the Order of the British Empire (OBE)

Bronnen