TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Warren, Samuel L.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company F, 273rd Infantry Regiment, 69th Infantry Division, U.S. Army (Company F, 273rd Infantry Regiment, 69th Infantry Division, U.S. Army)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Distinguished Service Cross toe te kennen aan Samuel L. Warren, First Lieutenant (Infantry), U.S. Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand, dienend bij Company F, 273d Infantry Regiment, 69th Infantry Division in actie tegen vijandelijke troepen op 18 april 1945 in Duitsland. Hoewel hij zo een perfect doelwit vormde voor de vijand bemande Lt. Warren zonder vrees de mitrailleur van de tank waarop hij meereed en doodde een klein aantal vijanden. Nadat de compagniescommandant ernstig gewond was geraakt, nam Lt. Warren het bevel over en begon defensieve posities in te richten. Ondanks het op hem gerichte vuur van sluipschutters ging Lt. Warren tussen zijn mannen heen en weer, zag erop toe dat de gewonden werden verzorgd, vulde de pelotons aan en gezien de mogelijkheid van een vijandelijke hinderlaag van een Panzerfaust, ontruimde hij een gebouw om het als comandopost te gebruiken. Lt. Warren’s onverschrokken acties, zijn persoonlijke moed en vurige plichtsbetrachting vormen een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en strekken hem, de 69th Infantry Division en de Amerikaanse Landmacht tot hoge eer.

Headquarters, Ninth U.S. Army, General Orders No. 251 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto