TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Aaron, Henry Clay "Hank" Jr.

Geboortedatum:
28 september 1919 (Harrisonburg City/Virginia, VS)
Overlijdensdatum:
20 januari 1996 (Martinsburg/West Virginia, VS)
Dienstnummer:
33041934
Nationaliteit:
Amerikaans (1776-heden, Republiek)

Biografie

Hij had nog vier andere broers en zussen (Alvin, William, Daisy en James). Voor de oorlog zat hij drie jaar op de middelbare school.

Oorspronkelijk afkomstig uit Washington D.C., trad hij op 12 april 1941 in dienst vanuit Richmond, Virginia en werd op 8 juli 1945 ontslagen. Bereikte de rang van technisch sergeant.

Doodsbrief gepubliceerd op 22 januari 1996 in de Carroll County Times - 76 jaar oud van Shannondale, Harpers Ferry West Virginia stierf zaterdag in het Veteran Medical Center Martinsburg, W Va. Geboren in Harrisonburg, Virginia, was hij de zoon van wijlen Henry Clay Aaron, Sr. en Ressie Hundley Aaron. Hij was de echtgenoot van 50 jaar Betty Jane Walker Aaron van Harpers Ferry.

Hij was een legerveteraan uit de Tweede Wereldoorlog, maakte deel uit van de 29e Infanteriedivisie en nam deel aan de geallieerde invasie van NormandiŽ, Frankrijk, bekend als D Day.

Naast zijn vrouw laat hij een zoon Patrick Henry Aaron en Arnold Lynn Aaron achter; zuster Norma Russell; broers James en Bruce Aaron; en ťťn kleinkind. Hij was vooroverleden door de broers Alvin en Howard Aaron.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant
Eenheid:
Headquarters Company, 29th Infantry Division "Blue and Gray", U.S. Army
Toegekend op:
23 juli 1944
Voordracht:
"Voor verdienste tijdens militaire operaties tegen de vijand van 6 juni 1944 tot 26 juni 1944 in NormandiŽ, Frankrijk."

Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto