TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Smith, Julian Constable

Geboortedatum:
11 september 1885 (Elkton/Maryland, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
5 november 1975
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Rang:
Major (Majoor der Mariniers)
Eenheid:
Chief of Staff, Guardia Nacional de Nicaragua
Toegekend op:
19 augustus 1933
Aanbeveling:
Wegens opmerkelijke diensten in het kader van zijn beroep van Area Commander, Central Area en chef staf van de Guardia Nacional de Nicaragua van oktober 1930 tot 2 januari 1933. Major Smith leidde in die periode vanuit zijn hoofdkwartier in Jonotaga zelf de operaties van zijn Guardia met zoveel agressie en tactische vaardigheden tegen gewapende bendes, die onder deskundige leiders opereerden in het moeilijke terrein van het centrale gebied dat hij ongeveer 60 gevechten tegen de vijand tot een goed einde bracht en hem uit de bezette delen van het gebied drong. Bovendien droeg hij de verantwoordelijkheid voor de organisatie van en het bestuur over het gebied onder militair gezag waardoor hij voortdurend te maken had met het grote publiek en wat een hoog ontwikkeld rechtsgevoel en de hoogste kwaliteiten van leiderschap vereiste. De geest van begrip en samenwerking die hij toonde in zijn betrekkingen met lokale inwoners en buitenlanders om de harmonie tussen burgerlijke en militaire autoriteiten te verstevigen was uitzonderlijk en zijn algehele aanpak van zaken betreffende het efficiënte bestuur over het gebied liet niets te wensen over. Als chef staf van de Guardia Nacional van mei 1932 tot aan de datum van de evacuatie, een periode van actieve militaire operaties, leverde hij uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in het bijzonder bij de voorbereiding en uitvoering van de plannnen voor een ordelijke overdracht van het commando over de Guardia Nacional aan Nicagaruaanse officieren; het voltooien van de missie van de Guardia voor het handhaven van orde en recht en het vertrouwen van het publiek tijdens de verkiezingsperiode van 1932 die een geslaagd verloop van de nationale verkiezingen onder Amerikaans toezicht mogelijk maakte en bij de geslaagde evacuatie van Amerikaans personeel van de Guardia van hun posten in een vijandig land.

Authority - USMC Communiqué: 0919-1-3 1240-Z
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor der Mariniers)
Eenheid:
2nd Marine Division "The Silent Second", U.S. Marine Corps
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika als commanderend generaal van de 2nd Marine Division voorafgaand en tijdens de bezetting van de door de Japanners bezette Tarawa atol op de Gilberteilanden van 30 april 1943 tot 20 januari 1944. Major General Smith was verantwoordelijk voor de intensieve training van zijn divisie voor deze zeer belangrijke en gevaarlijke operatie. Hij werkte vele maanden onvermoeibaar om de diverse eenheden van zijn commando tot een krachtige aanvalsmacht om te smeden. Toen hij onder zwaar vijandelijk vuur aan land kwam, zijn commandopost opzette en blootgesteld was aan vuur van Japanse sluipschutters terwijl hij persoonlijk de operaties van zijn eenheid leidde, inspireerde hij zijn officieren en manschappen tot heldhaftige inspanningen met zijn briljante leiding, hardnekkige vastberadenheid en dapperheid tegenover zware tegenstand bij het bestrijden en overrompelen van een vasthoudende en fanatieke vijand. Zijn dappere plichtsbesef bij de succesvolle voltooiing van een veeleisende en vitale opdracht strekt Major General Smith, zijn commando en de Amerikaanse Marine tot de hoogste eer.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor der Mariniers)
Eenheid:
2nd Marine Division "The Silent Second", U.S. Marine Corps
Distinguished Service Order (DSO)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major General (Generaal-majoor der Mariniers)
Eenheid:
Expeditionary Troops, Third Fleet, U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijke waardevolle en opmerkelijke diensten, in een positie met grote verantwoordelijkhei verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika als bevelvoerend generaal, Expeditionary Troops, 3rd Fleet van juli tot oktober 1944. In die periode was Major General Smith belast met de verantwoordelijkheid voor het voorbereiden van algemene operatieplannen, het trainen en oefenen van troepen voor ons offensief tegen de vijand op de strategisch belangrijk eilanden van de Palaugroep en in een ander gebied dat vervolgens uit de campagne werd gehaald en op het toezicht houden op operaties in het veld. Het succes van de campagne, gevoerd tegen een goed verschanste vijand in sterke fortificaties en vechtend met fanatieke vastberadenheid zijn een bewijs voor zijn gezonde inzicht, zorgvuldige voorbereiding en vindingrijk en inspirerend leiderschap. De uitvoering van al die taken kwam overeen met de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Deze medaille is verkregen in de vorm van een gouden ster voor op het lint van de eerste medaille.
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Verkregen met gesp "BASE".
American Defence Service Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Verkregen met twee campagnesterren.
Asiatic-Pacific Campaign Medal
Second Nicaraguan Campaign Medal

Bronnen

Foto