TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Kinkaid, Thomas Cassin

Geboortedatum:
3 april 1888 (Hanover/New Hampshire, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
17 november 1972 (Bethesda/Maryland, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Task Force 11, Pacific Fleet, U.S. Navy
Toegekend op:
11 juli 1942
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen een Navy Distinguished Service Medal toe te kennen aan Schout-bij-Nacht Thomas Cassin Kinkaid (NSN: 0-6585), United States Navy, wegens uitzonderlijke waardevolle diensten in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika in het kader van zijn beroep van Cruiser Task Group Commander van Task Force ELEVEN tijdens de slag in de Koraalzee van 4 tot 8 mei 1942 en in het bijzonder op 8 mei 1942 voor agressief leiderschap en vastberaden actie bij het controleren en leiden van zijn groep ten einde zware verliezen te veroorzaken aan aanvallende vijandelijke luchteenheden waarmee hij aanzienlijk bijdroeg aan het uitendelijke succes van de groep.
Commander in Chief Pacific: Serial 02044
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Rear Admiral (Schout-bij-Nacht)
Eenheid:
Task Force 16, Pacific Fleet, U.S. Navy
Toegekend op:
12 november 1942
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen een Gold Star in plaats van een tweede Navy Distinguished Service Medal toe te kennen aan Schout-bij-Nacht Thomas Cassin Kinkaid (NSN: 0-6585), United States Navy, wegens uitzonderlijke waardevolle diensten in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika in het kader van zijn beroep van Cruiser Task Group Commander van Task Force SIXTEEN tijdens de periode voorafgaand aan en tijdens slag in de Solomons; Santa Cruz op 26 oktober 1942 en nogmaals op 14 en 15 november 1942 ten zuidwesten van Guadalcanal. Zijn goede leiding, vastberaden acties en opmekelijke vindingrijkheid stelden hem in staat een grote aanvallende formatie van vijandelijke vliegtuigen met succes te vernietigen of te verjagen met minimale schade aan zijn eigen Task Force. Met zijn agressieve actie in deze periode droeg hij aanzienlijk bij aan het succes van onze troepen tijdens deze camapgne en zijn acties waren in overeenstemming met de beste tradities van de Amerikaanse Marine.
Commander in Chief Pacific: Serial 24
--
Tweede DSM/N als Gold Star ontvangen
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Vice Admiral (Vice-admiraal)
Eenheid:
North Pacific Force, Pacific Fleet, U.S. Navy
Toegekend op:
30 november 1943
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen een tweede Gold Star in plaats van een derde Navy Distinguished Service Medal toe te kennen aan vice Admiraal Thomas Cassin Kinkaid (NSN: 0-6585), United States Navy, wegens uitzonderlijke waardevolle diensten in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika in het kader van zijn beroep van Commander North Pacific Force, United States Pacific Fleet van 6 januari tot 12 oktober 1943. Tijdens deze periode vestigde vice Admraal Kinkaid in samenwerking met de Landmacht strategische bases op de Aleoeten toen onze troepen gestaag naar het westen trokken. Tijdens offensieve operaties voerde vice Admiraal Kinkaid het bevel over alle marine eenheden, sommige amfibische eenheden van de landmacht en de luchtmacht. Hij voerde het commando met wijsheid, kracht en tact met als resultaat de verovering van het door de Japanners bezette Attu in mei 1943 en uiteindelijk in augustus 1943 de bezetting van Kiska waarmee de laatste Japanners van de Aleoeten werden verdreven; daarmee stelde hij Alaska en de Aleoeten veilig voor de Verenigde Staten.
Commander in Chief Pacific: Serial 02952
--
Derde DSM/N als Gold Star ontvangen
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Vice Admiral (Vice-admiraal)
Toegekend op:
19 april 1945
Met de zwaarden.
Koninklijk Besluit nummer 11.
Grootofficier in de Orde van Oranje Nassau (ON.2)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Admiral (Luitenant-admiraal)
Eenheid:
7th Fleet, U.S. Navy
Toegekend op:
6 juli 1945
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen een derde Gold Star in plaats van een vierde Navy Distinguished Service Medal toe te kennen aan Admiraal Thomas Cassin Kinkaid (NSN: 0-6585), United States Navy, wegens uitzonderlijke waardevolle diensten in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika als Commander 7th Fleet en Commander Allied Naval Forces in de zuidwestelijke Pacific. Admiraal Kinkaid onderscheidde zich tijdens de operatie bij Leyte op de Filippijnen van oktober tot en met december 1944 door uitzonderlijk waardevolle prestaties. Hij was belast met de voorbereiding en uitvoering van het maritieme onderdeel van deze operatie die de bevrijding van de Filippijnen mogelijk maakte. Hij smeedde de diverse en beperkte gevechtseenheden samen die hij met opmerkelijke strategische vaardigheden aanvoerde zoals bewezen werd door de vernietiging van Japanse oppervlakte eenheden in de slag om Straat Surigao tijdens de slag in de Golf van Leyte. Als resultaat van zijn agressieve leiderschap en briljante strategische controle werden twee grote strijdgroepen van de Japanse vloot, die een ernstige bedreiging vormden voor de verovering van Leyte en voor de hele campagne op de Filippijnen, teruggedreven en beslissend verslagen. De onverwoestbare moed, zijn inspirerend leiderschap, scherpe inzicht en uitzonderlijke professionele capaciteiten waren primair verantwoordelijk voor het complete succes van alle marine operaties onder zijn commando in de in de zuidwestelijke Pacific in deze periode en strekken hem en de Amerikaanse Marine tot grote eer.
Commander in Chief Pacific: Serial 5493
--
Vierde DSM/N als Gold Star ontvangen
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Admiral (Luitenant-admiraal)
Eenheid:
U.S. Navy
Toegekend op:
18 november 1945
Legion of Merit - US Military
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het beskuit van het Congress van 20 juli 1942, heeft het genoegen een Legion of Merit (Army Award) toe te kennen aan Admiraal Thomas Cassin Kinkaid (NSN: 0-6585), United States Navy, wegens uitzonderlijke waardevolle diensten in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika van 2 september tot 15 november 1945 op het Chinese strijdtoneel.
U.S. Forces China Theater, General Orders No. 233
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Admiral (Luitenant-admiraal)
Toegekend op:
3 april 1947
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen een derde **** in plaats van een vierde Navy Distinguished Service Medal toe te kennen aan Admiraal Thomas Cassin Kinkaid (NSN: 0-6585), United States Navy, wegens uitzonderlijke waardevolle diensten in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van Amerika in de zuidwestelijke Pacific van januari tot september 1945. Als bevelhebber van de Geallieerde marine eenheden die het 6th Army ondersteunden toonde hij zowel een volmaakte beheersing van alle fasen van gecombineerde activiteiten van leger en marine als een opvallend opmerkelijke kennis van strategische oorlogvoering en marine tactiek bij de voorbereiding en uitvoering van marine steun aan amfibische operaties op de Admiraliteitseilanden en de Filippijnen. Zijn inzet van marine eenheden tegen de Japanse vloot tijdens de slag om de Golf van Leyte eindigde in een ramp voor de vijand en nam een gevaarlijke dreiging weg voor het hele plan van bevrijding van de Filippijnen. Door zijn ervaren leiderschap en consequent opmerkelijke professionele vaardigheden bij het uitdelen van verwoestende slagen door de marine leverde Admiraal Kinkaid een opmerkelijke en zeer belangrijke bijdrage aan de geslaagde en snelle voltooiing van de campagne voor de bevrijding van de Filippijnen.
War Department, General Orders No. 38
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Vice Admiral (Vice-admiraal)
Eenheid:
U.S. Navy
Voor uitzonderlijke dienst en inspirerende leiderschap
Companion of The Most Honourable Order of the Bath (CB)

Bronnen