TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fuhrer, Ernest C.

Overlijdensdatum:
16 maart 1945 (Iwo Jima, Bonin-eilanden, Japan)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Headquarters Company, 1st Battalion, 28th Marine Regiment, 5th Marine Division "The Spearhead", U.S. Marine Corps (Headquarters Company, 1st Battalion, 28th Marine Regiment, 5th Marine Division "The Spearhead", U.S. Marine Corps)
Wegens waardevol dienstbetoon dienend als extra waarnemer bij het 81-mm. Mortar Platoon of Headquarters Company, First Battalion, Twenty-Eight Marines, Fifth Marine Division, in actie tegen de vijand op door de vijand bezet Iwo Jima op de Bonineilanden tussen 19 februari en 16 maart 1945. Toen hij zag dat er geen verbinding was tussen een sectie mortieren en de vaste waarnemer in de frontlinie pakte Sgt. Fuhrer een kabelhaspel en legde onder zwaar vuur van mortieren, mitrailleurs en sluipschutters een lijn naar de frontlinie. Later hielp hij bij de inzet en het aanvoeren van een groep Mariniers tegen vijandelijke sluipschutters die voortgang van het bataljon ophielden. Op 16 maart stelde hij zich moedig bloot aan Japans vuur om het vuur te leiden op een positie van een sluipschutter, volhardend totdat hij zwaar gewond raakte en vervolgens werd afgevoerd. Zijn moed en initiatief en zelf-opofferende plichtsbetrachting pasten binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine. Hij offerde dapper zijn leven voor zijn land.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Allen, R.E., The First Battalion of the 28th Marines on Iwo Jima – A Day-by-Day History, McFarland & Company, Jefferson, North Carolina, USA, 1999

Foto