TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bohman, George M., Jr.

Overlijdensdatum:
21 april 1945
Nationaliteit:
Amerikaanse

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1ste Luitenant)
Eenheid:
413th Infantry Regiment, 104th Infantry Division "Timberwolf", U.S. Army (413th infantry Regiment, 104th Infantry Division)
Toegekend op:
27 juli 1945
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie in Duitsland op 1 maart 1945. Bij de aanval op een door de vijand sterk verdedigde stad ging Lt. Bohman met groot gevaar voor eigen leven en onder geconcentreerd vijandelijk vuur van artillerie en mortieren naar voren en verkende mogelijke posities voor zijn mortieren. Naarmate de actie voortduurtde stelde Lt. Bohman vast dat het voor zijn peloton noodzakelijk was een goede waarnemingspost te hebben om het vuuur op de vijand doelmatig te kunnen leiden. Het zware vijandelijke vuur negerend vestigde hij een waarnemingspost in een prominent gebouw en bleef daar twee dagen lang, ondanks voortdurende beschietingen door de vijand. Lt. Bohman's moed en kalmte onder vuur zijn een voorbeeld van de beste tradities van de Amerikaanse officier en gevechtsleider.

By Command of the Division Commander.
HQ, 104th Infantry Division, General Order No. 154 (1945).

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto