TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Force, Carl R.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Headquarters Company, 3rd Battalion, 180th Infantry Regiment, 45th Infantry Division "Thunderbird", U.S. Army (Headquarters Company, 3rd Battalion, 180th Infantry Regiment, 45th Infantry Division "Thunderbird", U.S. Army)
Carl R. Force, Technical Sergeant, (then Staff Sergeant), Headquarters Company Third Battalion, 180th Infantry, wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij de uitvoering van opmerkelijke diensten tussen 27 juli 1943 en 7 januari 1944. Toen zijn bataljon op Sicilië dierlijk transport dringend nodig had, dreef T.Sgt. Force, op eigen initiatief in de omgeving rondzwervende dieren bij elkaar, improviseerde een manier van bepakking en leidde een colonne met voorraden langs een slingerende route door de bergen naar eenheden van zijn bataljon. Tijdens de moeilijke gevechten in de winter in de bergen rond Venafro voerde hij vaardig en doelmatig de taak uit, personeel te oefenen en te groeperen voor bevoorradingscolonnes voor het regiment. De kennis, vaardigheden en het leiderschap, betoond door T.Sgt. Forc droegen aanzienlijk bij aan de succesvolle bevoorrading van de troepen gedurende deze bittere gevechten. Zijn moed en vindingrijkheid waren van onschatbare waarde voor zijn organisatie en verdienden de hoogste lof.
Legion of Merit - US Military

Bronnen

  • - Fisher, G.A., The Story of the 180th Infantry Regiment, Newsfoto Publishing Co., San Angelo, Texas, 1947

Foto