TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Smith, James O. "Cotton"

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein)
Eenheid:
Headquarters Company, 1st Battalion, 180th Infantry Regiment, 45th Infantry Division "Thunderbird", U.S. Army (Headquarters Company, 1st Battalion, 180th Infantry Regiment, 45th Infantry Division "Thunderbird", U.S. Army)
James O. Smith, 0397928, Captain, Infantry, Headquarters Company First Battalion, 180th Infantry Regiment, wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het uitvoeren van opmerkelijke diensten op Sicilië en in Italië van 10 juli 1943 tot 15 januari 1944. Toen zijn bataljon ontregeld raakte tijdens de landing op Sicilië verzamelde Capt. Smith als bataljonsadjudant en bevelvoerend officier van een Battalion Headquarters Company verdwaalde elementen van zijn eenheid en hergroepeerde die vervolgens voor onmiddellijke inzet. Later, toen zijn eigen commando doelmatig functioneerde kreeg Capt. Smith tot taak een compagnie infanterie aan te voeren bij diverse gevechten tegen de vijand op Sicilië. Naast zijn gebruikelijke taken betoonde hij verder uitmuntende vaardigheden bij het leiden van verkenningsmissies en het assisteren bij het leiden van artillerievuur tijdens operaties in ItalIë. De uitmuntende staat van dienst die Capt. Smith opbouwde bij de uitvoering van zijn normale taken en de veelzijdigheid die hij betoonde bij het aanvaarden van andere taken wonnen hem het respect en de bewondering van het hele regiment. Hij kwam in Okemah, Oklahoma in militaire dienst.
Legion of Merit - US Military

Bronnen

  • - Fisher, G.A., The Story of the 180th Infantry Regiment, Newsfoto Publishing Co., San Angelo, Texas, 1947

Foto