Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Adams, Franklin L.

Geboortedatum:
9 april 1914
Overlijdensdatum:
1 april 1990
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company L, 180th Infantry Regiment, 45th Infantry Division "Thunderbird", U.S. Army (Company L, 180th Infantry Regiment, 45th Infantry Division "Thunderbird", U.S. Army)
Franklin L. Adams, 38016924, Staff Sergeant, 180th Infantry, wegens uitzonderlijk waardevol optreden bij het verlenen van opmerkelijke diensten op SiciliŽ en in ItaliŽ van 10 juli 1943 tot 15 januari 1944. Als sectieleider en pelotonssergeant van Company L, 180th Infantry toonde S.Sgt. Adams voortdurend uitmuntende leidersschapskwaliteiten. Toen zijn boot 10 kilometer van de sector van zijn compagnie aan de grond liep, toonde hij zijn leiderscapaciteiten door zijn detachement met succes terug te leiden naar de compagnie, hij assisteerde vrijwillig andere eenheden doelen te bereiken en onderweg gewonden af te voeren. Gedurende zijn dienstperiode op SiciliŽ en in ItaliŽ betoonde S.Sgt. Adams voortdurend initiatief en agressie bij het aanvoeren van zijn eenheid bij moeilijke missies. Door zijn natuurlijke talenten en zijn groot plichtsbesef slaagde zijn peloton erin, moeilijke missies te voltooien en diverse vijandelijke aanvallen af te slaan. Zijn complete en grondige aanpak van iedere taak droegen aanzienlijk bij aan de slagkracht van zijn eenheid en strekken de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot eer. Hij kwam in Marlow, Oklahoma in militaire dienst.
Legion of Merit - US Military

Bronnen

  • - Fisher, G.A., The Story of the 180th Infantry Regiment, Newsfoto Publishing Co., San Angelo, Texas, 1947

Foto