TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Miyake, Howard Y.

Geboortedatum:
(Hawaï, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company A, 100th Infantry Battalion, 34th Infantry Division "Red Bull", U.S. Army
Toegekend op:
29 april 1944
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen, hiertoe gemachtigd door een besluit van het Congres van 9 juli 1918, een Silver Star toe te kennen aan Second Lieutenant [toen nog Staff Sergeant] Howard Y. Miyake (ASN: 0-2055907), United States Army, wegens opvallende moed en onverschrokkenheid in actie, dienend bij Company A, 100th Infantry Battalion (Separate), toegevoegd aan de 34th Infantry Division, op 5 december 1943, in de omgeving van Cerasuolo in Italië. Hoewel eerder twee patrouilles al waren teruggeslagen door vijandelijk mortier- en mitrailleurvuur, meldde Lt. Miyake zich moedig om een twee-mans patrouille te leiden om de vijandelijke stellingen op Hill 900 te verkennen. Knap gebruik makend van de schaarse dekking die het terrein bood en vijandelijke anti-personeelmijnen uitschakelend die op zijn weg lagen, slaagde Lt. Miyake erin de vijandelijke linies onder de top van de heuvel te bereiken en de gewenste inlichtingen te verkrijgen. Toen de vijand, zich bewust van zijn aanwezigheid, het vuur op hem opende, gaf Lt. Miyake zijn mannen bevel zich terug te trekken en zelf de aftocht dekkend wist hij de patrouille met de belangrijke informatie veilig terug te brengen. Lt. Miyake’s moed en leiderschap tegenover ernstig gevaar was voorbeeldig en strekte de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot eer.

Headquarters, 34th Infantry Division, General Orders No. 28 (29 april 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

  • - Ankrum, H.R., Dogfaces Who Smiled Through Tears – The 34th Red Bull Infantry Division and attached 100th (Hawaiian) Battalion and 442nd “Go for Broke” Regimental Combat Team in World War II 1941-1945, Graphic Publishing Company, Lake Mills, Iowa, USA, 1987
    - Military Times.com

Foto