TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Apperson, Edwin C.

Geboortedatum:
13 juli 1925 (Baker/Oregon, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer 733 88 60.

Edwin Apperson diende van juli 1942 tot juni 1964 bij de U.S. Navy.

Loopbaan:
Patrol Squadron 53, NAS Whibdey Island, Washington;
Heavy Patrol Squadron 12, NAS Whibdey Island, Washington;
EOD UNIT 1, Pearl Harbor, Hawaii;
EOD UNIT 2, Charleston, south Carolina;
Naval Weapons Lab, Dahlgren, Viginia.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
AOC 3
Voordracht door Admiral Mitcher:
"Uw extreme moed onder vijandelijk vuur, hoewel in grote minderheid, en uw moedige toeweiding tot uw mede bemanningsleden zullen lang worden herinnerd. Door te weigeren uw schip (een PVI-2) te verlaten toen het in brand raakte en vier van de zes bemanningsleden gewond waren heeft u niet alleen peroonlijke moed getoond, maar ook de hoogste marine tradities in ere gehouden. De behandeling van dit zwaar beschadigde toestel, de zorg voor de gewonde piloot en co-piloot en de uiteindelijke landing van het vliegtuig zijn feiten die niet snel vergeten zullen worden."
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
AOC 3
Voordracht:
"Vanwege het zichzelf onderscheiden tijdens moedige acties terwijl hij deelnam aan luchtoperaties en het voorbijgaan aan de persoonlijke veiligheid bij het redden van zijn mede bemanningsleden. Tijdens de periode met extreem gevaar op 10 juni 1944, terwijl hij diende als bemanningslid van een marine Ventura bommenwerper, nam hij deel aan een extreem zware nachttelijke bombardements en grondaanvals misies tijdens zware weersomstandigheden. Terwijl men op lage hoogte vloog boven New ireland, deelnemend aan de vernietiging van gebouwen, vijandelijke voorraden, geschutsopstellingen en kampementen en zelfstandige vernietiging van twee vijandelijke jagers, zijn vaardigheden en persoonlijke moed, versterkt door de toeweiding aan de dienst, waren in overeenstemming met de hoogste tradities van de United States Naval Service."
Air Medal (AM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
AOC 3
Good Conduct Medal - Navy
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
AOC 3
Asiatic-Pacific Campaign Medal
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
AOC 3
World War Two Victory Medal

Bronnen

Foto

Thema's